۱۳۸۷ اردیبهشت ۲۵, چهارشنبه

نکات خانه داری

اگر گوشت شما خيلی سفت و تازه است ، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید ، بگذارید چند ساعت بماند ، سپس قبل از پختن به طور همیشگی بشویید .
وقتی می خواهید گوشت را با زدن چکش یا کارد نرم کنید ، روی آن آرد بپاشید ، این کار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد کرد .
برای از بین بردن بوی بد ظروف در دار و جعبه های پلاستیک ، روزنامه مچاله شده را داخل ظرف قرار داده و در را محکم ببندید و بگذارید تمام شب را به همان حالت بماند .
استفاده از دستکش های دولایه که دارای لایه برزنتی در هنگام شستن ظرف است . محافظ خوبی برای دستتان می باشد و چون دارای دو لایه است دوام خوبی دارد ، در نتیجه مقرون به صرفه نیز است .
در خرید مایع ظرفشویی دقت کنید که هم معطر باشد و هم غلیظ و با صرفه باشد .
وقتی گوشت ماهی یا سبزیجات بودار را روی تخته نان بری خرد می کنید بوی آنها را به خود جذب می کند . برای از بین بردن بوی پیاز ، سیر یا ماهی ، یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید ، یا آن که خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته ، سپس آب بکشید

برای این که کوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به آن بیفزایید و حرارت آتش را زیاد کنید .
در موقع پختن مرغ برای از بین بردن بوی زهم آن چند عدد هویج حلقه شده به آن اضافه کنید ، با این کار هم بوی مرغ از بین می رود و هم طعم بهتری پیدا می کند.
در هنگام آب پز کردن تخم مرغ دقت کنید کمی آب لیمو در ظرف بریزید تا سیاه نشود .
هنگام برداشتن تخم مرغ ها از شانه ، انگشتان خود را نم دار کنید . این کار از لغزیدن و افتادن تخم مرغ جلوگیری می کند.
اگر می خواهید ظرف جایخی شما در فریزر نچسبد زیر آن یک حلقه پلاستیکی قرار دهید .
برای آن که یخچال بوی خوبی بگیرد کمی وانیل را به پنبه ای آغشته کرده و درون یخچال بگذارید .
برای آن که سالاد با طعم بهتری داشته باشد ، خیار را با پوست خرد کنید .
قبل از گذاشتن هویج در یخچال ، سر هویج را ببرید . زیرا نوک آن رطوبت هویج را گرفته ، خشک و پلاسیده می شود .
برای آن که آبگوشت غلیظ و پر مایه تر شود و لعاب بهتری بدهد ، چند تکه نان داخل آن بیندازید.
برای این که سفیده تخم مرغ زودتر کف کند ، قدری نمک به آن اضافه کنید ، سپس هم بزنید .


برای بریدن زرده تخم مرغ که به طور معمول خرد می شود قبل از بریدن آن چاقو یا وسیله برش را در آب سرد فرو کنید ، سپس زرده را برش دهید .
اگر خواستید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد ، قبل از پختن قدری روغن روی آن بمالید .
به جای نان سفید از نان های سبوس دار استفاده شود ، نان سبوس دار حاوی فیبر ، آهن و پتاسیم است .


به جای نوشابه های گازدار از دوغ و آب استفاده کنید . نوشابه های ایرانی نه تنها سبب چاقی مفرط می شود بلکه سیستم گوارشی را مختل کرده و ناراحتی های معده و در نهایت زخم معده را به دنبال خواهد داشت .
به جای دسر های شیرین از میوه استفاده کنید .


برای آن که شیر سر نرود قطعه سنگی را به اندازه توپ تنیس شسته و در داخل ظرف شیر بیندازید .
موز را در حالتی که نرسیده داخل روزنامه گذاشته و دو ، سه روز خارج از یخچال نگهداری کنید.
برای بهتر ماندن خیار ، ابتدا آنها را شسته و خشک کنید و سپس داخل یک قابلمه در دار بگذارید.
اگر فلفل بیش از اندازه به غذای تان زده اید و خیلی تند شده است ، چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یک لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید ، تندی غذا از بین خواهد رفت .

برای خوش بو شدن محیط خانه می توانید در یک نعلبکی کمی ادکلن خوشبو ریخته و یک حبه قند چهار گوش را در آن بیندازید . به طوری که ادکلن را به خود جذب کرده و قند خیس شود . سپس قند را آتش بزنید ، وقتی ادکلن تمام شد قند را خاموش کنید . با این تدبیر فضای خانه معطر خواهد شد .
برای آن که گل کلم شما سفید و درخشان شود ، در هنگام پختن ، کمی شیر به اندازه یک پیمانه به آن اضافه کنید .
وقتی غذایی را با کره سرخ می کنید یک قاشق مربا خوری روغن به آن اضافه کنید ، چرا که از سوختن آن جلوگیری می کند.
هنگام پختن مخود ، لوبیا و سایر حبوبات ، هیچ گاه به آن نمک نزنید ، چرا که دیر خواهد پخت .


اگر هنگام پختن گوشت سفید ، مقدار بسیار کمی جوش شیرین در آب بریزید ، زودتر خواهد پخت.
اگر سوسیس را پیش از سرخ کردن ، مدت پنج دقیقه در آب بجوشانید ، کمتر از حد معمول چروکیده و یا جمع خواهد شد و به هیچ عنوان ترک نخواهد خورد .
برای زود جوش آمدن آب سماور ، ابتدا آن را تا نیمه پر کنید و پس از گرم شدن بقیه آب را به آن اضافه کنید .


خوشبو کردن حمام
براي خوشبو شدن حمام کمي عطر يا روغن معطر روي حباب روشنايي داخل حمام بماليد زماني که چراغ را روشن مي‌کنيد، گرماي ناشي از لامپ، عطر را در هوا پراکنده مي کند.
از بين بردن بوي فاضلاب
يک چهارم تا يک دوم پيمانه جوش شيرين را در فاضلات بريزيد. يک دوم پيمانه سرکه ي سفيد هم به آن بيفزاييد. در فاضلاب را بپوشانيد.
جلوگيري از کپک زدن پرده حمام
قبل از آويزان کردن پرده ي حمام، آن را در محلول آب و نمک بخيسانيد.
نرم شدن دست‌ها در حين شستن ظروف
وقتي از مايع ظرفشويي استفاده مي‌کنيد دست‌هاي شما خشک و زبر مي‌شود براي حل اين مشکل، مقداري جوش شيرين به مايع ظرفشويي اضافه کنيد تا پس از شستن پوست، دستان شما آسيب نبينند.
دور کننده مورچه‌ها
از وجود بي‌شمار مورچه در خانه رنج مي‌بريد؟ به در و ديوار، کابينت و همه جاي خانه، مورچه آويزان است؟ شب‌ها از دست آنها آرامش نداريد؟ نگران نباشيد! کافي است مقدار مساوي سرکه و آب را با هم مخلوط کنيد و کابينت‌ها، کف و هر جايي را که امکان دارد، با اين محلول بشوييد تا مورچه‌ها از منزل شما دور شوند. براي اين منظور، قرار دادن زغال خشک يا تکّه‌اي ليموترش در محل زندگي آنها نيز موثر است.
نرم نگه دارنده ي پتو
نرم و پرزدار نگه داشتن پتوهاي پشمي و کتاني پس از شست و شو هميشه براي خانم‌ها دغدغه آفرين است؛ مشکل با اضافه کردن دو فنجان سرکه سفيد به آب مورد استفاده براي شست و شو تا حدّ زيادي بر طرف مي‌شود. البته به ياد داشته باشيد هرگز مادّه شوينده بخاردار و سرکه را با هم به آب نيفزاييد؛ زيرا گازي خطرناک از آن متصاعد خواهد شد.
ساخت برف پاک کن با سيب‌زميني
اگر در يک روز باراني، برف پاک کن ماشين از کار بيفتد، چه کار خواهيد کرد؟ يک سيب‌‌زميني جوانه زده و بي‌مصرف را از وسط نصف کنيد و آن را روي شيشه جلوي اتومبيل بماليد، بدين ترتيب، قطرات باران روي شيشه خواهد لغزيد و مانع ديد شما نخواهد شد. اما توصيه مي‌کنيم که در اسرع وقت، ماشين را به يک تعميرگاه برسانيد.

جابه‌جايي مبلمان
براي تغيير دکوراسيون اتاق پذيرايي، مبلمان را هل ندهيد و نکشيد، آنها را بلند کرده و حمل کنيد. کشيدن مبلمان روي زمين، حتي به طول چند سانتي‌متر، آسيب فراواني به آنها وارد مي‌کند. همچنين براي بلند کردن صندلي بايد به جاي دسته، ميله زير نشيمن را گرفت؛ زيرا دسته‌ها اغلب تعمير شده‌اند.
روي ميز را بايد جدا حمل کرد. آن را از دو طرف و قائم بر وضعيت گرفته و بلند کنيد. بدين ترتيب حمل آنها آسان‌تر مي‌شود و احتمال شکستن ترک‌ها کاهش مي‌يابد. براي جلوگيري از بازشدن در کشوها و قفسه‌ها، هنگام حمل و نقل، بايد آنها را قفل کرد يا با طنابي محکم بست.
از بين بردن بوي داخل ماشين
چرا با وجود اينکه پنجره‌هاي ماشين را باز مي‌گذاريد، باز هم وقتي سوار ماشين مي‌شويد بوي نامطبوعي به مشام مي‌رسد؟ بو در پارچه و صندلي‌هاي ماشين نفوذ مي‌کند و ماندگار مي‌شود. براي حل اين مشکل مقداري جوش شيرين روي صندلي‌هاي ماشين بپاشيد و بعد از 15دقيقه با جاروبرقي صندلي‌‌ها را تميز کنيد. از خاصيت بوگيري جوش شيرين استفاده کنيد. يا يک ظرف را با سرکه يا آمونياک پر کنيد و يک شب تا صبح، داخل ماشين بگذاريد و پنجره‌ها را باز بگذاريد تا بو جذب سرکه و يا آمونياک شود.

استفاده ي درست از آب‌ميوه‌گيري
اگر ميوه هسته دارد، ابتدا هسته‌‌ها را از ميوه خارج کنيد؛ در غير اين صورت هسته‌ها مانع چرخش موتور يا تيغه‌هاي دستگاه مي‌شوند.
در محفظه ي بالا بيش از اندازه ميوه نريزيد و مراقب باشيد تا بيش از حد تفاله در آن جمع نشود، چون به موتور فشار مي‌آورد و آن را مي‌سوزاند.
در آب‌ميوه‌گيري‌هايي که صافي فلزي دارند، اگر فشار تفاله‌ها يا مقدار ميوه ي ريخته شده زياد باشد، صافي از حالت تعادل خارج مي‌شود و در نتيجه وقتي دستگاه را روشن مي‌کنيم، آب‌ميوه‌گيري به حرکت در مي‌آيد، براي جلوگيري از حرکت دستگاه بايد تفاله‌ها را تخليه کرد و يا از مقدار ميوه‌ها کاست.
هرگز موتور را درون آب فرو نبريد.
قسمت‌هاي متحرک بالاي آب‌ميوه‌گيري مثل درپوش و تيغه را پيش از روشن کردن دستگاه کاملاً در جاي خود محکم کنيد.
پيش از خاموش کردن و ايستادن کامل موتور، هرگز در پوش آن را باز نکنيد.
علت داغ شدن آب‌ميوه‌گيري
اگر آب‌ميوه‌گيري شما پس از روشن کردن خيلي سريع داغ شد، اين يک هشدار است که مي‌تواند سه علت داشته باشد، محور موتور در پوش‌ها لقي دارد و يا اينکه موتور نيم سوز شده است. حتماً از يک تعمير کار کمک بخواهيد.
خرابي صافي آب‌ميوه‌گيري
اگر آب‌ميوه شما همراه با تفاله باشد نشانه ي آن‌ است که صافي آب‌ميوه‌گيري خراب شده و بايد تعويض شود.
علت حرکت آب‌ميوه‌گيري
اگر در حين استفاده از آب‌ميوه‌گيري، حرکت مي‌کرد، بدين معناست که صافي تعادل ندارد و يا محفظه آن پر شده است.
صداي زياد آب‌ميوه‌گيري
صداي زياد آب‌ميوه‌گيري يا از متعادل نبودن صافي است که بايد بازديد و يا تعويض شود و يا موتور خراب شده که بايد از تعمير کار کمک بگيريد.
برای تميز كردن پنير پيتزای چسبيده به ظرف ، بهتر است آن را با آب سرد و مايع ظرفشويی
بشوييد .
هنگام استفاده از منقل برای تهيه كباب ، يك ورق كاغذ آلومينيومي ( فويل ) در كف
آن قرار دهيد . اين كار هم باعث تشديد حرارت می شود و هم تميز كردن منقل را آسان می كند .
پوست گرفتن و خرد كردن سير باعث چسبندگی دستها می شود . برای جلوگيری از اين مشكل ،
حبه های سير را ابتدا دو دقيقه در آب جوش و سپس در آب سرد بگذاريد
پس از آن پوست بگيريد .
توجه داشته باشيد هنگام مصرف سير جوانه سبز وسط آن را در آوريد .

براي جدا كردن پوست نازك روی بادام ، آنها را دو دقيقه در آب جوش قرار دهيد و سپس در آب
سرد بگذاريد و به راحتی پوست آنها را جدا كنيد .
برای گرفتن پوست هلو در تهيه مربا و كمپوت ، هلوها را يك دقيقه در آب بجوشانيد و
بعد پوست بگيريد .

براي خشك كردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نيم كرده ، هسته را در آوريد و روي سيني فر بگذاريد .
فر را داغ كنيد و سيني محتوي برگه ها را در فر داغ قرار دهيد حرارت فر را به روي حداقل تنظيم كنيد .
لاي در فر را باز بگذاريد و مرتب به آنها سر بزنيد و چنانچه لازم است آنها را زير و روي جا به جا كنيد
تا نسوزند . وقتي كه خشك شدند سيني را از فر خارج كنيد .
براي انتخاب طالبي شيرين نسبت به اندازه اش سنگينتر به نظر مي رسد .
روي پوست آن نبايد لكه باشد .
عطر خوبي از آن متصاعد شود .
اگر ساقه آن به راحتي جدا شود . نيز به معني رسيده بودن آن است .
مرباي ريواس را هرگز در ظرف آلومينيومي طبخ نكيند زيرا باعث مسموميت مي شود .
براي تهيه يخ فانتزي ، مي توانيد داخل هر قالب يك گيلاس يا آلبالو قرار دهيد .
و بعد در قالب آب بريزيد و بگذاريد يخ ببندد .
تميز كردن ظروف مسي : اگر مي خواهيد لكه اي از روي ظرف مسي پاك كنيد ،
روي آن يك برش پياز بماليد . لكه هاي روي كاغذ ديواري : اين لكه ها را با مغز نان سفيد
مي توانيد پاك كنيد آن را گلوله كنيد ، سپس روي لكه هاي مورد نظر بماليد .


تميز كردن مايكروفر : يك برش ليمو را در ظرف آب بيندازيد ، داخل مايكروفر بگذاريد تا گرم شود .
وقتي بخار آب بر روي ديواره هاي داخل فر نشست ، آن را خاموش كنيد و
پس از مدت كوتاهي كه فر خنكتر شد ، آن را تميز كنيد .

نکات مهم برای نگهداری مواد غذایی در یخچال
توجه کنید که مدت نگهداری مواد غذایی را که در یخچال برایتان عنوان می کنم با فریزر اشتباه نگیرید.

شاید خیلی از شما اطلاع نداشته باشید که مواد غذایی را چگونه و به چه مدت می توانید در یخچال نگهدای کنید ، اگر بی اطلاع هستید ، پس بخوانید :
لبنیات

کره حیوانی : یک تا دو هفته ، کره را به اندازه مصرف دو روز و مارگارین به اندازه مصرف دو هفته تهیه کنید و در جا کره ای قرار دهید ، ضمن این که کره نباتی ( مارگارین ) را می توانید بین چهار تا شش ماه در یخچال نگهداری کنید .
پنیر باز نشده : سه تا چهار هفته ، روی آنها را خوب بپوشانید .
پنیر باز شده : دو هفته ، در محیط مرطوب قرار دهید .

پنیر پیتزا باز نشده : سه تا شش ماه ۷ بعضی از انواع پنیر باید در فریزر نگهداری شوند که در روی بسته آنها به این موضوع اشاره شده است .
خامه : سه روز ، در ظرف درب دار نگهداری شود و درب آن کاملاْ بسته باشد ، مقداری را که مصرف شده دوباره به ظرف برنگردانید .
ماست : هفت تا ده روز ، روی ظرف را بپوشانید .
میوه ها :

سیب : یک تا سه هفتهتوت : یک تا دو روزمرکبات : سه هفته گیلاس : یک تا دو روز .البته بهتر است میوه های لک دار یا له شده را جدا کنید . همچنین روی میوه های له شده را با کیسه فریزر بپوشانید تا ویتامین سی آنها در مجاورت هوا از بین نرود .هندوانه ، خربزه ، طالبی و گرمک ، یک هفته پس از شستشو در یخچال قرار دهید .
سبزیجات :

لوبیا و باقلا : یک تا دو روز ، ابتدا آنها را بشویید و سپس در کشوی مخصوص یخچال نگهداری کنید .کلم و کرفس : یک تا دو هفته در کیسه هایی که دارای چند سوراخ می باشد قرار دهید.


چغندر ، هویج و تربچه : یک تا دو هفته ، ابتدا آنها را بشویید و سپس در کشوی مخصوصی قرار دهید .کاهو ( شسته شده ) : سه تا پنج روز برای پیشگیری از به وجود آمدن لکه های زرد ، آنها را از سایر سبزیجات جدا نگهداری کنید .قارچ : یک تا دو روز آنها را در یک کیسه که دارای چند سوارخ باشد ، قرار دهید .
برگ کاهو ، کلم ، نخود فرنگی با پوست ، اسفناج : سه تا پنج روز ، آنها را در یک کیسه که دارای چند سوراخ باشد قرار دهید .گوجه فرنگی رسیده : یک تا دو روز ، اگر نارس باشند ، کمی صبر کنید تا در هوای اتاق و دور از تابش مستقیم آفتاب رسیده شوند ، سپس داخل یخچال نگهداری کنید .
سایر مواد غذایی:

- گوشت گوسفند ، گاو ، گوساله به مدت دو روز ، دل ، جگر ، قلوه ، ماهی ، مرغ و سایر ماکیان و میگو ، یک روز در کیسه فریزر سالم می ماند ، اما سپس باید آن را داخل فریزر بگذارید.
- تخم مرغ با پوست ، به مدت دو تا سه هفته ، در کشوی مخصوص تخم مرغ یا در ظرف درب دار قرار دهید و انتهای کوچک تخم مرغ رو به پایین باشد .

- زرده تخم مرغ ، سه روز
- سوسیس و کالباس ، چهار تا پنج روز ، در کیسه در بسته تا یخچال بو نگیرد .
شرایط نگهداری مواد غذایی در خارج از یخچال :

- جوش شیرین ، دو سال ، در محل خشک و در بسته قرار داده شود .
- بیکینگ پودر ، ۱۸ ماه یا تاریخ ذکر شده بسته بندی ، در محل خشک و در بسته قرار داده شود .
- قهوه در بسته ، دو سال و قهوه در باز ، سه هفته

- نسکافه ( قهوه فوری ) ، دو ماه
- آرد گندم ، شش تا هشت ماه
- عسل یک سال ، در ظرفی با درب محکم قرار دهید ، در صورت رسوب مواد ، آن را در آب گرم قرار داده تا دوباره حل شود .
- ژلاتین ، هجده ماه
- مربا یک سال ، پس از باز کردن درب ظرف آن را در یخچال نگهداری کنید .
- سس مایونز ، در صورتی که در ظرف باز نشده باشد ، حداکثر دو تا سه هفته و پس از باز کردن فوراْ باید استفاده شود و باید آن را در یخچال نگهداری کرد.
- ماکارونی ، دو سال

هیچ نظری موجود نیست: